اثر تاریخ کشت بر ویژگی‌های جوانه‌زنی و فعالیت بیوشیمیائی بذر در ژنوتیپ‌های مختلف کینوا (Chenopodium quinoa Willd)

حسن نصیری اوانکی؛ سید محمدرضا احتشامی؛ محمود باقری

دوره 13، شماره 2 ، تیر 1403، ، صفحه 75-96

https://doi.org/10.22092/ijsst.2023.363046.1496

چکیده
  به منظور بررسی اثر تاریخ کشت بر ویژگی‌های جوانه‌زنی و فعالیت بیوشیمیائی بذر در ژنوتیپ‌های مختلف کینوا، آزمایشی در آزمایشگاه تحقیقاتی فیزیولوژی و زیست فناوری بذر دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان در سال 1399 اجرا شد. آزمایش به‌صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. بذور سه ژنوتیپ T، R و Q29 در شش تاریخ کشت ...  بیشتر

بررسی تیمارهای پیش سرمادهی و خراش دهی (شیمیائی و فیزیکی) در شکستن خواب بذر خردل وحشی arvensis S

حسین رضوانی؛ جعفر اصغری؛ سید محمدرضا احتشامی

دوره 2، شماره 2 ، مهر 1392، ، صفحه 147-159

چکیده
  به منظور یافتن روشهای شکستن خواب بذر خردل وحشی(arvensis Sinapis ،(آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان در سال 1389 انجام شد. بذرها به سه قسمت تقسیم شدند و دو قسمت از آن به ترتیب به مدت دو و چهار هفته در دمای 4 درجه سانتیگراد در شرایط مرطوب (سرمادهی مرطوب) بهطور یکنواخت نگهداری ...  بیشتر

اثر تنش شوری و برآورد پارامترهای ژنتیکی برخی ارقام و لاین های جو (Hordeum vulgareL.) در مرحله جوانه زنی بذر و رشد اولیه گیاهچه

سید محمدرضا احتشامی؛ زهرا امین دلدار؛ خداداد مصطفوی؛ محمد گلباشی؛ علی ایزدی دربندی؛ مهدی ضرابی

دوره 1، شماره 2 ، مهر 1391، ، صفحه 117-127

چکیده
  افزایش تحمل به شوری در جو نیاز اساسی جهت پایداری تولید این محصول در مناطق شور محسوب میشود. به این منظور لزوم دسترسی به منابع جدید ژنتیکی تحمل به شوری و روشهای غربالگری سریع وکــارآمد، روشن میباشد. این پژوهش به منظور ارزیابی میزان تحمل به شوری هشت رقم جو در مراحل اولیه رشد و نمو اجرا گردید. بذرهای ارقام و لاین ها تحت شرایط بدون تنش شوری ...  بیشتر