تاثیر سطوح مختلف شوری( کلرید سدیم) و دما بر پارامترهای جوانه‌زنی بذر گیاه انیسون (Pimpinella anisum. L) توده استان مرکزی شهرستان خمین

وحید امیری منفرد؛ رضا توکل افشاری

دوره 9، شماره 1 ، خرداد 1399، ، صفحه 45-56

https://doi.org/10.22034/ijsst.2020.109790.1070

چکیده
  در بسیاری از مطالعات خواص دارویی و تأثیر انیسون بر ساز و کارهای فعالیت بدن به اثبات رسیده است. . تنش شوری از تنش های غیر زنده مهم است که اثرات زیانباری بر جوانه زنی بذرها دارد. به منظور بررسی تأثیر دما بر جوانه‌زنی گیاه انیسون تحت تنش شوری آزمایشی به صورت فاکتوریل با شش سطح دما ( 5، 10، 15، 20، 25، 30) بر حسب درجه سانتی گراد و هفت سطح تنش شوری ...  بیشتر

براهمکنش تنش شوری، خشکی و دما بر خصوصیات جوانه‌زنی بذر و رویش گیاهچه گیاه دارویی بادرنجبویه (Melissa officinalis L.)

الهام نوذرپور؛ رضا توکل افشاری؛ ناصر مجنون حسینی

دوره 5، شماره 2 ، بهمن 1395، ، صفحه 169-180

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی پاسخ جوانه‌زنی بذر بادرنجبویه (.Melissa officinalis L) نسبت به دما و پتانسیل آب صورت گرفت. دماهای استفاده شده در این آزمایش، 10 سطح دما شامل 5، 10، 15، 20، 23، 25، 27، 30، 32 و 35 درجه سانتی‌گراد بود. در هر دما تاثیر تنش شوری شامل صفر،0/2-، 0/4-، 0/6- و 0/8- مگاپاسکال سدیم کلرید وتاثیر تنش خشکی شامل صفر،0/2-، 0/4-، 0/6- و 0/8- مگاپاسکال پلی اتیلن ...  بیشتر