%0 Journal Article %T ارزیابی تأثیر تغییرات بیوشیمیایی ایجاد شده در مدت هیدروپرایمینگ بر بنیه بذر سه رقم گندم %J علوم و فناوری بذر ایران %I انجمن علمی بذر ایران %Z 2322-2646 %A خمدی, نرگس %A نبی پور, مجید %A روشنفکر, حبیب اله %A راهنما, افراسیاب %D 2019 %\ 01/21/2019 %V 7 %N 2 %P 105-118 %! ارزیابی تأثیر تغییرات بیوشیمیایی ایجاد شده در مدت هیدروپرایمینگ بر بنیه بذر سه رقم گندم %K جوانه زنی %K رشد گیاهچه %K مدت هیدروپرایمینگ %K صفات بیوشیمیایی %K آنزیمهای آنتی اکسیدان %R 10.22034/ijsst.2019.110331.1082 %X در آزمایش اول، اثر 7 مدت زمان خیساندن بذر (0 ، 6 ، 8 ، 10 ، 12 ، 14 و 16 ساعت ) بر ویژگیهای جوانه زنی و رشد گیاهچه ارقام گندم استار، چمران و فونگ مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایش دوم، برخی صفات بیوشیمیایی و فعالیت های آنزیمی در بذرهای پرایم شده در سه مدت زمان 6 ، 8 و 10 ساعت اندازه گیری شد. نتایج آزمایش اول نشان داد که هیدروپرایمینگ با مدت 8 ساعت خیساندن بیشترین اثرات مثبت را بر بنیه بذر ارقام گندم داشت. درمیان ارقام نیز سرعت جوانه زنی در رقم های استار و چمران با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشت و کمترین سرعت جوانه زنی در رقم فونگ مشاهده شد. بیشترین طول و وزن خشک ریشه چه در رقم استار مشاهده شد. نتایج آزمایش دوم نشان داد که با افزایش مدت هیدرو پرایمینگ، فعالیت آنزیم α آمیلاز و محتوی قندها و پروتئین های محلول در بذر افزایش یافت. همچنین افزایش محتوی مالون دی آلدئید و فعالیت ناکافی آنزیم های آنتی اکسیدان (افزوده نشدن فعالیت آنزیم با افزایش مدت زمان هیدروپرایمینگ یا کاهش فعالیت آنزیمی) در مدت زمان 10 ساعت هیدروپرایمینگ نسبت به مدت زمان 8 ساعت مشاهده گردید. درمیان ارقام نیز بیشترین و کمترین فعالیت آنزیم α آمیلاز ، محتوی قندها و پروتئین های محلول به ترتیب متعلق به رقم های استار و فونگ بود. در این آزمایش همبستگی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان با ویژگیهای جوانه زنی و رشد گیاهچه مثبت و معنی دار بود. %U https://ijsst.areeo.ac.ir/article_118358_cab99f8d00aab89a7b284b95dfc99228.pdf