%0 Journal Article %T اثر غلظتهای مختلف نانو ذرات نقره بر مؤلفه های جوانه زنی دو رقم پنبه (سپید و ورامین) و هیبرید سینگل کراس 704و تأثیر آن بر باکتری بذرزاد Xanthomonas smithii عامل بلایت پنبه %J علوم و فناوری بذر ایران %I انجمن علمی بذر ایران %Z 2322-2646 %A احمد زاده, مسعود %A صابر باغبان, زهرا %A حدادی, حمید رضا %D 2020 %\ 01/21/2020 %V 8 %N 2 %P 33-46 %! اثر غلظتهای مختلف نانو ذرات نقره بر مؤلفه های جوانه زنی دو رقم پنبه (سپید و ورامین) و هیبرید سینگل کراس 704و تأثیر آن بر باکتری بذرزاد Xanthomonas smithii عامل بلایت پنبه %K نانوذرات نقره %K مؤلفه‌های جوانه‌زنی %K MIC %K MBC %R 10.22034/ijsst.2018.109046.1046 %X فناوری نانو به عنوان یک فناوری قدرتمند نوین، توانایی ایجاد انقلاب و تحولات عظیمی را در سیستم تأمین موادغذایی و کشاورزی در گستره جهانی دارد. این مطالعه برای بررسی تأثیر غلظتهای مختلف نانو ذرات نقره بر مؤلفه‌های جوانه‌زنی دو رقم پنبه (سای‌اکرا و ورامین) و یک رقم ذرت (704) و تعیین میزان MIC و MBC در باکتری عامل بلایت پنبه (Xanthomonas smithii)، به عنوان باکتری بذرزاد صورت گرفت. تیمارهای مورد استفاده در این آزمایش شامل غلظتهای 20، 40، 60، 80، 100، 120، 140، 160، 320 و 640 میکرولیتر بر لیتر از نانو ذرات نقره می باشد که اثر آنها بر فاکتورهای رشدی نظیر سرعت جوانه‌زنی بذر، طول ریشه چه، ساقه چه و گیاهچه در شرایط آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفت. در رقم سای‌اکرا بیشترین مقادیر در صفات طول ساقه‌چه و گیاهچه مربوط به غلظت 120 میکرولیتر بر لیتر و در رقم ورامین در غلظت 60 میکرولیتر بر لیتر بوده‌اند. در ذرت رقم 704، در صفات طول ریشه‌چه، ساقه‌چه وگیاهچه بیشترین و کمترین مقادیر به ترتیب متعلق به غلظتهای 80 و 160 میکرولیتر بر لیتر و در مورد صفت سرعت جوانه‌زنی کمترین مقدار متعلق به غلظت 640 میکرولیتر بر لیتر بود. بررسی‌ها نشان دادند MIC نانو‌ذرات‌نقره در مورد باکتری (X. smithii) 5/0 میکرولیتر/لیتر می‌باشد. همچنین جلوگیری 100% از رشد این جدایه باکتریاییMBC، در غلظت 15 میکرولیتر/لیتر می‌باشد. %U https://ijsst.areeo.ac.ir/article_121002_fdbde250900dee82053a73dd76af9e37.pdf