%0 Journal Article %T بررسی تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی بذر ذرت(Zea mays L. )در شرایط زوال طبیعی و مصنوعی %J علوم و فناوری بذر ایران %I انجمن علمی بذر ایران %Z 2322-2646 %A اسکویی, بیتا %A حمیدی, آیدین %A شیدائی, سامان %A دیوسالار, مریم %A صادقی, حسین %D 2020 %\ 01/21/2020 %V 8 %N 2 %P 73-85 %! بررسی تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی بذر ذرت(Zea mays L. )در شرایط زوال طبیعی و مصنوعی %K تغییرات آنزیمی %K جوانه زنی %K زوال بذر %K ذرت %R 10.22034/ijsst.2019.110591.1090 %X این آزمایش، سال 1394در آزمایشگاه مؤسسه‌تحقیقات‌ثبت‌و گواهی‌بذر‌و ‌نهال کرج انجام‌گرفت. تیمارهای‌آزمایشی شامل محل‌-تکثیر‌‌بذر ‌ذرت در دو شرایط ‌اقلیمی کرج و مغان، چگونگی‌شرایط ‌نگهداری‌‌بذر‌ذرت در دو انبارکنترل‌شده و شرایط‌هوای‌آزاد‌منطقه‌-مغان و نحوه‌ ضدعفونی‌بذر در دو‌سطح با تامین شرایط‌ضدعفونی‌ و بدون‌ضدعفونی بودند. آزمایش به‌صورت فاکتوریل‌در‌‌قالب‌طرح-کاملاً‌تصادفی در سه‌تکرار انجام‌‌شد بذرهای‌تکثیری در‌شرایط‌اقلیمی‌کرج قبل از آزمون‌‌پیری‌تسریع‌ شده دارای 92%‌جوانه‌زنی و پس‌از‌-144ساعت در شرایط‌پیری‌‌تسریع‌‌شده، در انبار با شرایط‌کنترل‌‌شده حدود3‌%، وقتی در شرایط‌آب‌و‌هوایی‌مغان نگهداری‌شدند حدود6‌ % افت درصدجوانه‌زنی‌استاندارد نشان‌دادند. در‌حالی‌که شرایط‌مشابه در بذرهای‌تولیدی‌مغان به‌ترتیب منجر‌به‌کاهش18و 28درصدی‌شد. زمانی‌که بذرها در انبار‌کنترل‌شده‌نگهداری‌شدند حدود‌17‌ %‌محتوی‌پروتئین بیش‌تری نسبت به انبارداری در شرایط‌آب‌و‌هوایی‌مغان نشان‌دادند. میزان‌فعالیت‌کاتالاز در بذرهای تولیدی‌کرج از بذرهای تولیدی‌مغان بیش‌تر(14%) بود. ضدعفونی‌بذر بر میزان فعالیت‌آنزیم‌پراکسیداز(p %U https://ijsst.areeo.ac.ir/article_121005_84ea5c822ad7524bff672397ccccac88.pdf