TY - JOUR ID - 108163 TI - تعیین دماهای کاردینال جوانه زنی بذر مارگریت (Ramond Chrysanthemum maximum) JO - علوم و فناوری بذر ایران JA - IJSST LA - fa SN - 2322-2646 AU - هاشمی, عباس AU - باروتی, شیوا AU - توکل افشاری, رضا AD - دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران AD - استاد، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 5 IS - 2 SP - 77 EP - 84 KW - درصد جوانه زنی KW - سرعت جوانه زنی KW - مدل دوتکه ای KW - مدل درجه دو DO - N2 - به منظور تعیین دماهای کاردینال جوانه ­زنی بذر مارگریت، مطالعه آزمایشگاهی در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. ارزیابی واکنش جوانه زنی در دماهای ثابت 5، 10، 15، 20، 25، 30 و 35 درجه سانتی گراد انجام شد. بذرهای جوانه زده هر روز شمارش شده و سپس سرعت جوانه زنی و درصد جوانه زنی محاسبه و نمودار دماهای کاردینال جوانه زنی بذر مارگریت بر اساس دو مدل رگرسیونی دو تکه ای و چند جمله ای درجه دو ترسیم شد. طبق نتایج بدست آمده، اثر دما بر درصد و سرعت جوانه زنی بذر مارگریت معنی دار (p≤0/01) بود. بالاترین سرعت جوانه زنی در دمای 20 درجه سانتی گراد به میزان 0/014 = RG50 (عکس زمان رسیدن به 50 درصد جوانه زنی یا همان D50 ) مشاهده شد. بر اساس  دو مدل دو تکه ای و چند جمله ای درجه دو، دماهای کاردینال جوانه زنی بذرمارگریت شامل، دمای پایه ( 1 تا 3 درجه سانتی گراد )، بهینه ( 19 تا 23 درجه سانتی گراد ) و بیشینه (43 تا 59 درجه سانتی گراد ) تعیین شد. با افزایش دما، شرایط مناسب تری از لحاظ دمایی، برای جوانه زنی مارگریت ایجاد می گردد و باعث افزایش سرعت جوانه زنی می شود. UR - https://ijsst.areeo.ac.ir/article_108163.html L1 - https://ijsst.areeo.ac.ir/article_108163_b3772949bdb7391976702a3ee19a0ad5.pdf ER -