تاثیر دما و رطوبت بر جوانه‌زنی بذر شش گونه مختلف از جنس آویشن (Thymus)

ابراهیم شریفی عاشور آبادی؛ مریم مکی زاده تفتی؛ جمال حسنی؛ محمد حسین لباسچی

دوره 10، شماره 3 ، آبان 1400، ، صفحه 1-15

https://doi.org/10.22092/ijsst.2020.128012.1296

چکیده
  به‌منظور بررسی سطح تحمل و غربال‌گری گونه‌های مختلف آویشن نسبت به تنش‌های دمایی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با سه تکرار در شرایط آزمایشگاهی اجرا شد. این آزمایش با استفاده از شش گونه آویشن (Th. fallax، Th. fedtschenkoi، Th.pubescens، Th.vulgaris، Th.daenensis وTh. kotschyanus )، در دو سطح رطوبتی (خشک و مرطوب) و در 15 سطح دمایی (محدوده دمایی 8- ...  بیشتر

اثر تنش شوری بر برخی خصوصیات جوانهزنی و رشد گیاهچه های ماریتیغال ( Silybum (Echinops candidus) شکرتیغال و) marianum

قاسم پرمون؛ علی عبادی؛ معصومه اسدی آقبلاغی

دوره 4، شماره 1 ، فروردین 1394، ، صفحه 39-52

چکیده
  به منظور بررسی اثر شوری بر عوامل موثر بر جوانهزنی و رشد گیاهچه ماریتیغال و شکرتیغال آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در دانشگاه محقق اردبیلی اجرا شد. تیمارهای مورد بررسی شامل گونههای ماریتیغال و شکرتیغال و همچنین سطوح 0 ،50 ،100 ،150 و 200 میلیمولار کلرید سدیم بود. نتایج نشان داد، شوری موجب کاهش درصد و سرعت جوانه ...  بیشتر