مریم ادیبی؛ سعید وزان؛ قاسم توحید لو
دوره 3، شماره 1 ، فروردین 1393، ، صفحه 85-95
چکیده
به منظور ارزیابی اثر پیش تیمار کردن بذر گندم برمقاومت به تنش آللو پاتیک عصاره اندام های مختلف علف هرز پیچکصحرایی در مرحله جوانه زنی گندم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در سال 1391در آزمایشگاه تحقیقات دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج اجرا گردید. فاکتورهای آزمایش شامل پیشتیماربا آب مقطر ...
بیشتر
به منظور ارزیابی اثر پیش تیمار کردن بذر گندم برمقاومت به تنش آللو پاتیک عصاره اندام های مختلف علف هرز پیچکصحرایی در مرحله جوانه زنی گندم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در سال 1391در آزمایشگاه تحقیقات دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج اجرا گردید. فاکتورهای آزمایش شامل پیشتیماربا آب مقطر و پیش تیمار با اوره در دو سطح با هدایت الکتریکی 15و 45دسی زیمنس بر متر به مدت 8ساعت، ارقامگندم شامل پیشتاز و نیک نژاد، عصاره حاصل از اندام های مختلف پیچک صحرایی در چهار سطح عصاره برگ، ساقه، ریشهو کل گیاه وغلظت های مختلف عصاره در سه سطح 100 ،50 ،25درصد بودند. ارزیابی صفات در مرحله جوانه زنی نشاندادطول ریشه چه بذرهای پیش تیمار شده با آب تحت تاثیر تیمارهای عصاره نسبت به شاهد افزایش داشت در حالیکه درصدجوانه زنی و طول ساقه چه این بذور با شاهد در یک گروه قرار گرفتند در بذرهای پیش تیمارشده با اوره تحت تاثیر تیمارهایعصاره طول ریشهچه، طول ساقهچه ودرصد جوانه زنی کمتری نسبت به شاهدمشاهده شد. بیشترین اثر کاهشی بر طول ساقهچهرا عصاره گیاه کامل و در مورد طول ریشهچه عصاره ساقه پیچک داشت. طول ریشهچه در بذور پیش تیمار شده با آب تحتتاثیرعصارههای مختلف در رقم نیک نژاد27/54درصد و در رقم پیشتاز 14/45درصد نسبت به شاهد کمتر کاهش داشت. پیشتیماربا آب توانست اثرعامل محدود کننده رشد)عصاره حاصل از اندام های علف های هرز( را برطول ریشه چه گندم تعدیلنماید