علی طویلی؛ حسین شکیب؛ سلمان زارع؛ رضا یاری
دوره 1، شماره 2 ، مهر 1391، ، صفحه 129-138
چکیده
این تحقیق بهمنظور بررسی اثر دمای جوانهزنی و اندازه بذر بر برخی ویژگیهای جوانهزنی و رشد گیاهچه توت روباه Poterium( (sanguisorba بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار انجام گردید. تیمارها شـامل سـه اندازه بذر، درشت با وزن هزار بذر 36/13 گرم و قطر 6 میلیمتر، متوسط با وزن هزار بذر 43/6 گرم و قطر 5/4 میلیمتر، و ریز با وزن هزار ...
بیشتر
این تحقیق بهمنظور بررسی اثر دمای جوانهزنی و اندازه بذر بر برخی ویژگیهای جوانهزنی و رشد گیاهچه توت روباه Poterium( (sanguisorba بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار انجام گردید. تیمارها شـامل سـه اندازه بذر، درشت با وزن هزار بذر 36/13 گرم و قطر 6 میلیمتر، متوسط با وزن هزار بذر 43/6 گرم و قطر 5/4 میلیمتر، و ریز با وزن هزار بذر 19/2 گرم و قطر 3 میلیمتر و دو دمای جوانهزنی 20 و 25 درجه سانتیگراد بودند. شایان ذکر است که تفکیک بـذرها از نظـر انـدازه توسط روش چشمی صورت پذیرفت و دادههای مربوط به وزن هزار بذر با طرح کاملاً تصـادفی مـورد تجزیـه و تحلیـل ق ـــ رار گـــ رفت. ویژگیهای مورد مطالعه شامل درصد، متوسط زمان جوانه زنی و طول و شاخص بنیه گیاهچه بودند. نتایج نشان داد که اثر متقابل انـدازه بذر و دمای جوانهزنی اثر معنیدار بر ویژگیهــای مــورد بررسی داشت. به طوری که در دمای 20 درجه سانتیگراد با کوچکتـر شـدن اندازه بذر، سرعت و درصد جوانهزنی، طول گیاهچه و بنیه بذر کاهش یافته اند. با کوچکتر شـدن انـدازه ب ـــ ذر در دمـــ ای 25 درجـــ ه سانتیگراد، درصد جوانهزنی، بنیه و طول گیاهچه کاهش یافت ولی از نظر سرعت جوانهزنی بـین بـذر هـا ی بـا انـدازه درشـت و متوسـط اختلاف معنیداری مشاهده نشد. همچنین درصد جوانه زنی بذر در دو دمای 20 و 25 درجه سانتیگراد بهگونهای بود که درصد جوانهزنی بذرهای درشت در دمای 25 درجه سانتیگراد بیشتر از درصد جوانهزنی بذرها در دمای 20 درجه سانتیگراد بود. درحالیکه در بذرهای با اندازههای متوسط و ریز درصد جوانهزنی در دمای 20 درجه سانتیگراد بیشتر از درصد جوانهزنی در دمای 25 درجه ســانتیگـــراد بود و سرعت جوانه زنی و شاخص بنیه بذر با افزایش اندازه بذر افزایش یافت.
علی طویلی؛ معصومه عباسی خالکی؛ مهدی معمری
دوره 1، شماره 1 ، فروردین 1391، ، صفحه 64-72
چکیده
این تحقیق به منظور بررسی تأثیر روش های مناسب جهت شکست خواب بذر بر جوانه زنی و برخی خصوصیات گیاهچه گون سفید انجام
گرفت. آزمایش در قالب طرح کامالً تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار انجام شد. تیمارهای اعمال شده در این مطالعه؛ شاهد )آب مقطر(، نیترات
پتاسیم با غلظتهای 2/0 و 1/0 درصد، اسید سولفوریک 89 درصد، آب داغ 90 درجه سانتیگراد، خراشدهی پوسته بذر ...
بیشتر
این تحقیق به منظور بررسی تأثیر روش های مناسب جهت شکست خواب بذر بر جوانه زنی و برخی خصوصیات گیاهچه گون سفید انجام
گرفت. آزمایش در قالب طرح کامالً تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار انجام شد. تیمارهای اعمال شده در این مطالعه؛ شاهد )آب مقطر(، نیترات
پتاسیم با غلظتهای 2/0 و 1/0 درصد، اسید سولفوریک 89 درصد، آب داغ 90 درجه سانتیگراد، خراشدهی پوسته بذر با کاغذ سمباده
بودند. نتایج تجزیه واریانس دادهها نشان داد که بین تیمارهای شکستن خواب بذر گون سفید، از نظر تأثیرگذاری بر درصد و سرعت جوانهزنی
در سطح آماری 1 درصد تفاوت معنیداری وجود داشت. به طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که، اسید سولفوریک بیشترین تأثیر را در
جوانه زنی بذرها داشت.