الهام یوسفی؛ سیف اله فلاح
دوره 3، شماره 1 ، فروردین 1393، ، صفحه 109-121
چکیده
به منظور بررسی اثر تیمارهای مختلف و مدت پرایمینگ بذر بر بهبودپارامترهای جوانهزنی در نخودفرنگی).،(Pisum sativum Lآزمایشی فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4تکرار در آزمایشگاه علوم و تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد درسال 1392اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل انواع پرایمینگ )اسموپرایمینگ، هالوپرایمینگ و هیدروپرایمینگ( و مدت زمان ...
بیشتر
به منظور بررسی اثر تیمارهای مختلف و مدت پرایمینگ بذر بر بهبودپارامترهای جوانهزنی در نخودفرنگی).،(Pisum sativum Lآزمایشی فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4تکرار در آزمایشگاه علوم و تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد درسال 1392اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل انواع پرایمینگ )اسموپرایمینگ، هالوپرایمینگ و هیدروپرایمینگ( و مدت زمان پرایمینگ) 24 ،12و 36ساعت( بودند. نتایجنشان دادکه تیمارهای مختلف پرایمینگ اثر معنیداری روی طول ریشهچه، طول ساقهچه، وزن خشکساقهچه، وزن خشک ریشهچه، درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، جوانهزنی نسبی و شاخصهای بنیه بذر داشتند. علاوه بر این زمانهایمختلف پرایمینگ روی کلیه صفات فوقالذکر به جز سرعت جوانهزنی اثر معنیداری داشتند.بیشترین طول ریشهچه، درصد جوانهزنی،جوانهزنی نسبی و شاخص ویگور 1مربوط به غلظت 1/1مگاپاسکال پلیاتیلنگلایکول و زمان 24ساعت بود.بیشترین میزان طول ساقهچهو سرعت جوانهزنی به ترتیب مربوط به تیمار آب مقطر به مدت 24ساعت و غلظت 0/7مگاپاسکال پلیاتیلنگلایکول در زمان 24ساعتبود.کمترین میزان صفات اندازه گیری شده در غلظت 1/2مگاپاسکال نیترات پتاسیم و زمان 36ساعت مشاهده شد. بهطورکلی نتیجهگیریمیشود غلظت بالای پلیاتیلنگلایکول با زمان 24ساعت برای بهبود جوانهزنی بذرهای نخودفرنگی مفید میباشد