وحید امیری منفرد؛ رضا توکل افشاری
چکیده
در بسیاری از مطالعات خواص دارویی و تأثیر انیسون بر ساز و کارهای فعالیت بدن به اثبات رسیده است. . تنش شوری از تنش های غیر زنده مهم است که اثرات زیانباری بر جوانه زنی بذرها دارد. به منظور بررسی تأثیر دما بر جوانهزنی گیاه انیسون تحت تنش شوری آزمایشی به صورت فاکتوریل با شش سطح دما ( 5، 10، 15، 20، 25، 30) بر حسب درجه سانتی گراد و هفت سطح تنش شوری ...
بیشتر
در بسیاری از مطالعات خواص دارویی و تأثیر انیسون بر ساز و کارهای فعالیت بدن به اثبات رسیده است. . تنش شوری از تنش های غیر زنده مهم است که اثرات زیانباری بر جوانه زنی بذرها دارد. به منظور بررسی تأثیر دما بر جوانهزنی گیاه انیسون تحت تنش شوری آزمایشی به صورت فاکتوریل با شش سطح دما ( 5، 10، 15، 20، 25، 30) بر حسب درجه سانتی گراد و هفت سطح تنش شوری شامل (صفر، 2-، 4-،6-، 8-،10-، 12 - بار) از کلرید سدیم انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد که درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی ، زمان تا 50 درصد جوانهزنی و زمان تا 90 درصد جوانهزنی بهطور معنیداری تحت تاثیر شوری، دما و اثر متقابل آنها قرار گرفت. افزایش سطوح شوری به طور معنیداری باعث کاهش همه صفات مورد مطالعه شد. در دمای کمتر از دمای 10 درجه سانتیگراد (5 درجه سانتی گراد)، درصد جوانهزنی به طور معنیداری پایین بود. با توجه به اینکه مشکل شوری در مناطقی است که مشکل دمای بالا هم دارند بر اساس نتایج بدست آمده مشخص شد که بذر انیسون به شوری و گرما حساس می باشد.
وحید امیری منفرد؛ رضا توکل افشاری؛ آرش مامدی
چکیده
پیش بینی قابلیت حیات بذر برای تولیدکنندگان بذر مهم است و پیش بینی آن در انبار به درک روابط کمی بین زوال بذر، رطوبت بذر و دمای انبار بستگی دارد .به منظور بررسی اثر دما، محتوی رطوبت بذر و زمان بر روی زوال بذرهای انیسون و همچنین کمی سازی این اثر و تعیین ضرایب حیات، این بررسی در آزمایشگاه بذر پردیس کشاورزی دانشگاه تهران به صورت فاکتوریل ...
بیشتر
پیش بینی قابلیت حیات بذر برای تولیدکنندگان بذر مهم است و پیش بینی آن در انبار به درک روابط کمی بین زوال بذر، رطوبت بذر و دمای انبار بستگی دارد .به منظور بررسی اثر دما، محتوی رطوبت بذر و زمان بر روی زوال بذرهای انیسون و همچنین کمی سازی این اثر و تعیین ضرایب حیات، این بررسی در آزمایشگاه بذر پردیس کشاورزی دانشگاه تهران به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. دما در4 سطح (5، 15، 25 و 35 درجه سانتیگراد)، محتوی رطوبت بذر در 4 سطح (5، 9، 13 و 17 درصد) و شش زمان (یک، دو، سه، چهار، پنج و شش ماه) به عنوان فاکتورهای این آزمایش بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر دما در رطوبت بذر در زمان برای شاخص های جوانه زنی در سطح یک درصد معنی دار بود. با افزایش دما و رطوبت انبارکردن با گذشت زمان شاخص های جوانه زنی کاهش یافت. ضرایب حیات نیز بعد از شش ماه انبارکردن این مطلب را نشان داد که منحنی های بقا می توانند با یک مبدأ واحد رسم شوند. همچنین نتایج نشان دادند که با افزایش رطوبت در هر دما، به ویژه در دماهای بالاتر ، میزان کاهش طول عمر با افزایش رطوبت، بیشتر می شود. با استفاده از معادله قابلیت حیات ضرایب KE (21/4)، CW (66/1-)، CH (038/0) و CQ (00039/0-) محاسبه شد.
وحید امیری منفرد؛ عباس هاشمی؛ آرش مامدی؛ رضا توکل افشاری
چکیده
هدف از این تحقیق کمیسازی پاسخ سرعت جوانهزنی بذر خشخاش به دما و برآورد دماهای کاردینال برای جوانهزنی این گیاه بود. چهار مدل رگرسیونی غیرخطی [چند جملهای درجه دو، دندان مانند و بتا] در هفت سطح دمایی (3، 5، 10، 15، 20، 25و 30 درجه سانتیگراد) برای توصیف پاسخ سرعت جوانهزنی بذر خشخاش به دما مورد ارزیابی قرار گرفتند. از شاخصهای مختلف ...
بیشتر
هدف از این تحقیق کمیسازی پاسخ سرعت جوانهزنی بذر خشخاش به دما و برآورد دماهای کاردینال برای جوانهزنی این گیاه بود. چهار مدل رگرسیونی غیرخطی [چند جملهای درجه دو، دندان مانند و بتا] در هفت سطح دمایی (3، 5، 10، 15، 20، 25و 30 درجه سانتیگراد) برای توصیف پاسخ سرعت جوانهزنی بذر خشخاش به دما مورد ارزیابی قرار گرفتند. از شاخصهای مختلف آماری مانند، ریشه میانگین مربعات (RMSE) و ضریب تبیین (R2) برای مقایسه مدلها استفاده شد. نتایج نشان داد پارامترهای برآورد شده که با استفاده از مدل دندان-مانند به دست آمده بودند از اطمینان بیشتری نسبت به سایر مدلها برخوردار بودند. (RMSE=0.00035, R2=0.87). بر این اساس دمای پایه 3، دمای مطلوب تحتانی 7، دمای مطلوب فوقانی 20 و دمای سقف 31 درجه سانتی گراد برآورد شد. دﻣﺎﻫﺎی ﻛﺎردﻳﻨﺎل ﺑﻪ ﻣﺪلﻫﺎی ﻣﻮرد ارزﻳﺎﺑﻲ ﺑﺴﺘﮕﻲ داﺷﺖ. ﺑﻪ ﻃﻮر ﻛﻠﻲ ﻣﺪل دندان-مانند ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺳﺎﻳﺮ ﻣﺪلها برآورد بهتری از دﻣﺎﻫﺎی ﻛﺎردﻳﻨﺎل بذر خشخاش داﺷﺖ. ویژگیهای جوانهزنی شامل درصد و سرعت جوانهزنی به طور معنیداری تحت تاثیر دمای جوانهزنی قرار گرفتند. بیشترین درصد جوانهزنی (72 درصد) و بیشترین سرعت جوانهزنی (86/0) به ترتیب در دماهای 10 و 15 درجه سانتیگراد مشاهده شد.