بررسی تنوع ژنتیکی ‌ارقام و توده‌های بومی گندم نان از نظر جوانه‌زنی تحت تنش شوری

سعیده جاوید؛ محمدرضا بی همتا؛ منصور امیدی؛ علیرضا عباسی؛ هادی علی پور

دوره 12، شماره 2 ، تیر 1402، ، صفحه 28-47

https://doi.org/10.22092/ijsst.2022.358348.1429

چکیده
  با توجه به تأثیر شوری برجوانه‌زنی بذر، پژوهش حاضر با هدف بررسی تنوع صفات جوانه‌زنی 91 رقم زراعی و 204 توده‌ بومی ‏گندم نان به همراه سه رقم شاهد (سیستان، نارین و ارگ) تحت شوری (60 و 120 میلی‌مولار سدیم کلرید) به صورت آزمایش ‏فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو تکرار در ظروف پتری‌دیش انجام شد. تنوع بالایی بین ژنوتیپ‌های گندم از نظر ...  بیشتر

ارزیابی شاخص‌های جوانه زنی و خصوصیات رشدی گیاهچه‌ ژنوتیپ های گوار(Cyamopsis tetragonoloba L.) تحت سطوح تنش شوری

حیدر مفتاحی زاده؛ زهرا رحمتی احمد آباد

دوره 10، شماره 2 ، تیر 1400، ، صفحه 97-109

https://doi.org/10.22092/ijsst.2020.342298.1332

چکیده
  گوار (Cyamopsis tetragonoloba L.) گیاهی یک‌ساله از خانواده بقولات می‌باشد. صمغ این گیاه که در واقع از آندوسپرم بذر آن استخراج می‌شود، در صنایع مختلف کاربرد دارد. جوانه زنی و شاخص‌های رشد گیاهچه جزو مهم‌ترین شاخص های مهم برای انتخاب ژنوتیپ ‌های متحمل به شوری می‌باشند. در این تحقیق اثر سطوح مختلف شوری با کلرید سدیم (0 ، 80 ، 150 و 220 میلی‌مولار‌) ...  بیشتر

ارزیابی جوانه‌زنی بذرچغندر‌قند تحت تنش شوری به روشی سریع

سمیرا مقدم؛ سعیده ملکی فراهانی؛ سمر خیامیم

دوره 9، شماره 2 ، شهریور 1399، ، صفحه 35-48

https://doi.org/10.22034/ijsst.2019.123675.1230

چکیده
  به منظور ارزیابی اثر تنش شوری بر جوانه‌زنی و غربال ژنوتیپ‌های چغندرقند، آزمایش‌های جداگانه‌ای با استفاده از 15ژنوتیپ با زمینه تحمل به خشکی و 20 ژنوتیپ چند‌جوانه چغندرقند در آزمایشگاه (به روش جوانه‌زنی بین کاغذ و روش سریع جوانه‌زنی داخل ارلن) در دو سطح شوری صفر(شاهد) و 20 دسی زیمنس بر متر انجام شد. همچنین این ژنوتیپ‌ها در آزمایش دیگری ...  بیشتر