ردیابی ناخالصی ژنتیکی ارقام نخود با استفاده از ویژگی‌های فنوتیپی و صحت سنجی آن به کمک انگشت نگاری ژنتیکی

بیتا اسکویی؛ لیلا صادقی؛ کبری مسلم خانی؛ حدیث افشار؛ زهرا رادمنش

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 26 آبان 1403

https://doi.org/10.22092/ijsst.2024.361695.1479

چکیده
  خلوص‌ژنتیکی به عنوان یکی از ویژگی‌های مهم کیفیت محموله‌های بذری، در استانداردهای ملی کشورهای تولیدکننده -بذر برای دستیابی به خصوصیات مطلوب و پایدار ‌ارقام زراعی مورد توجه واقع شده‌است. بر اساس استاندارد ملی بذر نخود، تعیین میزان سایر ارقام در نمونه بذری به عنوان یکی از آزمون‌های مهم کیفی بذر تلقی می‌شود که این ویژگی، با تأکید ...  بیشتر

ارزیابی انبارداری بذرهای کاملینا (Camelina sativa L. Crantz Cv. Soheil) در بازه زمانی برداشت تا فصل زراعی آتی

علی شایان فر؛ صمد مبصر؛ بیتا اسکویی؛ لیلا زارع

دوره 13، شماره 4 ، دی 1403

https://doi.org/10.22092/ijsst.2023.362524.1490

چکیده
  انبارداری بذرهای کاملینا رقم سهیل در راستای شبیه‌سازی شرایط پس از برداشت تا کشت در سال زراعی آتی ارزیابی شد. هفت نمونه بذر کاملینا از مناطق شیروان، فسا، مرودشت، کرمانشاه، همدان، سبزوار و ایلام تهیه و به مدت شش ماه در دو شرایط انبارداری با دماهای کنترل شده 10 و 25 درجه سلسیوس قرار گرفتند و به‌صورت ماهیانه از شرایط انبارداری خارج شدند ...  بیشتر

تعیین بهترین شرایط آزمون جوانه‌زنی استاندارد توده‌های بذری زنیان (Carum capticum)

علی شایان فر؛ بیتا اسکویی؛ عباس ده شیری؛ حدیث افشار؛ الهه قیصری

دوره 13، شماره 1 ، اسفند 1402، ، صفحه 1-14

https://doi.org/10.22092/ijsst.2023.361781.1480

چکیده
  به منظور تعیین بهترین روش برای آزمون جوانه‌زنی استاندارد بذر زنیان (Carum capticum)، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار طراحی و در موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کرج اجرا گردید. بذرها در دو تیمار نیترات پتاسیم (2 گرم در هزار میلی‌لیتر آب مقطر) و سرمادهی (7 روز در دمای 7 تا 10 درجه سانتی-گراد) و سه حالت بستر ...  بیشتر

تعیین شرایط بهینه آزمون جوانه‌زنی استاندارد بذر خاکشیر (Descurainia sophia)

بیتا اسکویی؛ عباس ده شیری؛ حدیث افشار؛ الهه قیصری؛ علی شایان فر

دوره 12، شماره 2 ، تیر 1402، ، صفحه 65-78

https://doi.org/10.22092/ijsst.2023.360608.1461

چکیده
  به منظور تعیین شرایط آزمون جوانه‌زنی استاندارد بذر خاکشیر (Descurainia sophia)، آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار طراحی و اجرا گردید. بذرهای خاکشیر در سه تیمار نیترات پتاسیم (2 گرم در هزار میلی‌لیتر آب مقطر)، سرمادهی مرطوب (7 روز در دمای 7 تا 10 درجه سانتی‌گراد) و غوطه‌وری (24 ساعت در آب مقطر)، و دو بستر کشت سلولزی روی ...  بیشتر

بهینه‌سازی شناسایی بذر خردل وحشی(Sinapis arvensis L.) در محموله‌های بذری کلزا با روش‌های ریخت‌شناسی، شیمیایی و مولکولی

بیتا اسکویی؛ لیلا صادقی؛ فاطمه دوروشی

دوره 11، شماره 4 ، آذر 1401، ، صفحه 85-96

https://doi.org/10.22092/ijsst.2022.357359.1419

چکیده
  در استاندارد ملی تولید بذر کلزا، خردل‌وحشی جزء علف‌های هرز غیر‌مجاز بشمار می‌رود. علارغم اینکه کلزا و خردل-وحشی با صفات ریخت‌شناسی قابل تمایز هستند ولی تشخیص بذرو دو گونه بخصوص بذرو پوشش‌دار امکانپذیر نمی‌باشد. پژوهش حاضر در راستای بهینه نمودن شناسایی و تشخیص بذر خردل وحشی در محموله‌های بذری کلزا با روش‌های ریخت‌شناسی، شیمیایی ...  بیشتر

بررسی تأثیر کیفیت اولیه بذر و شرایط انبارداری بر تغییرات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی بذر سویا

سامان شیدایی؛ آیدین حمیدی؛ حسین صادقی؛ بیتا اسکویی

دوره 9، شماره 2 ، شهریور 1399، ، صفحه 101-118

https://doi.org/10.22034/ijsst.2019.123739.1232

چکیده
  به‌منظور ارزیابی تغییرات بیوشیمیایی در طی زوال بذر سویا، تحقیقی به‌صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کامل تصادفی اجرا گردید. فاکتورهای آزمایش شامل قوه نامیه در دو سطح قوه نامیه 80% و 90%، سه میزان رطوبت اولیه بذر شامل رطوبت پایین (10%)، رطوبت متوسط (12%) و رطوبت بالا (14%) و دو شرایط انبارکردن شامل انبار متداول نگهداری بذر سویا در مغان و انبار ...  بیشتر

بررسی تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی بذر ذرت(Zea mays L. )در شرایط زوال طبیعی و مصنوعی

بیتا اسکویی؛ آیدین حمیدی؛ سامان شیدائی؛ مریم دیوسالار؛ حسین صادقی

دوره 8، شماره 2 ، بهمن 1398، ، صفحه 73-85

https://doi.org/10.22034/ijsst.2019.110591.1090

چکیده
  این آزمایش، سال 1394در آزمایشگاه مؤسسه‌تحقیقات‌ثبت‌و گواهی‌بذر‌و ‌نهال کرج انجام‌گرفت. تیمارهای‌آزمایشی شامل محل‌-تکثیر‌‌بذر ‌ذرت در دو شرایط ‌اقلیمی کرج و مغان، چگونگی‌شرایط ‌نگهداری‌‌بذر‌ذرت در دو انبارکنترل‌شده و شرایط‌هوای‌آزاد‌منطقه‌-مغان و نحوه‌ ضدعفونی‌بذر در دو‌سطح با تامین شرایط‌ضدعفونی‌ و بدون‌ضدعفونی ...  بیشتر

بررسی تأثیر فرآیند پس از برداشت بر کیفیت بذر دو رقم تجاری سویای ویلیامز و صبا(L17) در منطقه مغان

آیدین حمیدی؛ حسین صادقی؛ حمیدرضا گازر؛ سامان شیدائی؛ بیتا اسکویی؛ حسن میوه چی؛ محمد نوری؛ شاپور علیزاده؛ صابر سیف امیری؛ لیلا زارع؛ اعظم دشتی

دوره 8، شماره 2 ، بهمن 1398، ، صفحه 271-288

https://doi.org/10.22034/ijsst.2019.124315.1243

چکیده
  این تحقیق به‌منظور بررسی اثر فرآیند پس از یرداشت بر کیفیت بذر 2 رقم تجاری سویا ویلیامز و صبا(L17) در منطقه مغان به صورت یک آزمایش عاملی 5×2، دو رقم×5 مرحله فرآیند پس از برداشت، شامل پس از برداشت، پس از خشک‌کردن، پس از بوجاری، پس از بسته‌بندی و پارت چینی و انبارداری، برپایه طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام شد. صفات مورد بررسی درصد ...  بیشتر